
Tool-urile de marketing sunt aplicații care te ajută să-ți ușurezi munca și să-ți gestionezi conținutul.
În domeniul marketingului, care este unul agitat și aflat într-o continuă schimbare, existența unui număr atât de mare de platforme, rețele de socializare și task-uri, poate fi obositoare. Mai mult, fiecare platformă vine la pachet cu propriile sale caracteristici și reguli de folosire.
Această listă conține câteva dintre aplicațiile pe care noi le folosim pentru a ne optimiza munca, de la time management și până la monitorizarea campaniilor noastre.
Cele 20 tool-uri de marketing care nu trebuie să-ți lipsească sunt împărțite pe categorii, astfel că:
Tool-uri pentru creare de conținut
1. Canva– ca orice creator de conținut, trebuie să ai un as în mânecă atunci când nu lucrezi cu un designer. Canva este o aplicație online, foarte simplu de utilizat. Poți pregăti bannere atractive, poze de copertă, coperți de cărți, flyere, etc. Platforma îți pune la dispoziție o varietate de formate, grid-uri, inspirație și diferite fonturi de text și multe altele.
Te ajută să creezi vizualuri care să-ți placă atât ție, cât și clientului.
2. Freepik, Unsplash, Pexels– chiar dacă sfântul internet îți pune la dispoziție o gamă laaaargă de variante de fotografii, este important să respecți drepturile de autor și să nu „furi” poze. Freepik, Unsplash și Pexels sunt 3 site-uri online unde poți găsi vizualuri frumoase cu care să-ți acompaniezi textele. Fiecare site are politica lui, așa că alocă-ți câteva minute pentru a citi condițiile în care poți folosi fotografiile descărcate și cum să acorzi kudos proprietarului imaginii.
3. Remove.bg– tot despre imagini este și Remove.bg, care te ajută să scoți fundalurile unor imagini. Este o aplicație gratuită, super ușor de folosit pe care noi o folosim atunci când trebuie să creăm rapid o imagine de prezentare a unui produs.
4. Bitly– cred că ai văzut de multe ori link-uri lungi, care parcă nu se mai terminau. Dacă vrei să scapi de link-urile deranjante vizual, folosește Bitly. Te ajută să nu-ți încarci postările cu link-uri interminabile și să creezi campanii ușor de monitorizat.
5. Repost: For Instagram – Instagram nu oferă posibilitatea să distribui în feed-ul propriu postările altora. În cazul în care vrei să faci asta, poți folosi aplicații precum Repost, care permit și inserarea sursei de la care ai preluat conținutul.
6. Venngage – este o platformă care te ajută să creezi infografice, postere, flyere, broșuri și multe altele. Au și o galerie de template-uri din care te poți inspira.
Tool-uri pentru video
7. inShot– este o aplicație disponibilă pe mobil, care este, în special, utilă pentru editarea video-urilor. Dacă vrei să adaugi o melodie de fundal, să decupezi un video sau să îl reîncadrezi, inShot te poate ajuta.
8. Youtube Studio – este o aplicație pentru creatorii de conținut pe Youtube. Ai acces la toate statisticile video-urilor tale, comentarii și engagement.
Aplicații de Organizare/ Management
9. Trello– un proiect, pe lângă conceperea și terminarea lui, mai implică și echipa. Trello te ajută să fii organizat și să-ți monitorizezi munca. Pe măsură ce avansezi cu elementul rezolvat, poți glisa de la cuvântul „în desfășurare” la „terminat” (sau orice alt cuvânt dorești).
10. Todoist– este o aplicație online de tip „to do list”, care permite crearea de remindere și liste cu lucrurile pe care le ai de făcut pe viitor.
Aplicații de automatizare
11. Hootsuite– vrei să fii prezent pe cât mai multe platforme social media? Atunci Hootsuite este pentru tine. Este un instrument de administrare social media care permite utilizatorilor să programeze și să posteze actualizări pentru orice pagină sau profil pentru Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram, WordPress și alte platforme dintr-un singur loc – tabloul de bord HootSuite.
12. Mailchimp– o aplicație cu ajutorul căreia poți trimite newslettere. Dacă numărul persoanelor din baza de date este sub 2000, este gratuită. Conține și template-uri care pot fi accesate gratuit.
13. Active Campaign– la fel ca și Mailchimp, Active Campaign îți permite să creezi și să trimiți campanii frumoase, automatizate și să păstrezi legătura cu contactele și clienții tăi.
14. Manychat– îți permite să creezi un chatbot prin Facebook Messenger și automatizează anumite sarcini.
Tool-uri de Performance Marketing
15. Google Analytics – o aplicație care îți arată cele mai importante informații de pe site: numărul de vizitatori, orașele vizitatorilor, conversii, bounce rate, rapoarte de ecommerce etc.
16. Facebook Ads Manager – îți oferă statistici despre performanța campaniilor și a diverselor ad-uri din cont.
17. Keyword Planner– este un tool pentru SEO, oferit gratis de Google. Cu ajutorul lui, poți identifica cuvintele cheie folosite cel mai des în nișa ta și poți folosi aceste informații pentru a-ți aduce pagina pe prima pagină Google.
18. Facebook Pages Manager – dacă administrezi o pagină de Facebook, această aplicație te ajută să analizezi performanța postărilor (pe care le poți edita, șterge sau programa) și să răspunzi rapid la mesaje și comentarii, fără a exista riscul să apară numele contului tău personal.
Alte aplicații
19. Grammarly – așa cum îi spune și numele, îți corectează textele scrise în engleză.
20. TimeOut (doar pentru Mac)– îți oferă remindere și îți blochează ecranul, la interval stabilite de tine, pentru a te deconecta puțin de la ecran. Cu toate astea, ai posibilitatea de a le amâna dacă faci ceva care chiar e urgent.
Chiar dacă scopul primordial al acestor aplicații este să te ajute, noi îți recomandăm să nu le folosești pe toate deodată. Testează-le și vezi care funcționează cel mai bine pentru tine. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este un ecran plin de beep-uri și notificări, nu-i așa?
Tu ce alte tool-uri de marketing folosești?
Am mai scris aici despre cursuri de marketing și alte informații utile.
WhitePress – platforma de content marketing care face mai ușoara publicarea articolelor – au o baza de peste 1000 de websiteuri din România și oferă și servicii de copywriting