Ai ratat vreo noutate din online?lectură de 5 minute 1

John Schnobrich, Unsplash.

Calendarul ne anunță că luna iulie este pe sfârșite. Însă noutățile din online, nu!

E momentul perfect să faci o pauză, să iei un ice tea din frigider și să mai afli ceva noutăți. You’re in?

To Facebook or not to Facebook?

Anul acesta, Facebook a venit cu foarte multe features noi pentru utilizatori, reușind să recreeze platforma la un alt nivel, un nivel care acoperă aproape toate nevoile de interacțiune.

Despre ce e vorba, mai exact?

Într-un articol anterior, îți povesteam despre Messenger Rooms, o funcționalitate a platformei Facebook asemănătoare cu Zoom sau Slack, dar mult mai flexibilă în ceea ce privește accesul și numărul de useri conectați în același timp. Ei bine, noua caracteristică îți va oferi posibilitatea (în România încă nu știm când) să transmiți direct din Messenger Rooms. Asta îți va putea permite să dai share discuției tale unui număr nelimitat de persoane, creând noi posibilități de interacțiune. Sau va salva introvertiții care nu vor să intre în direct într-o discuție și vor doar s-o urmărească de pe margine 🙂

Sursă foto: about.fb.com/
Facebook mai are ceva pregătit, probabil o veste bună pentru cei care au discuții cu caracter confidențial. Ai ghicit despre ce e vorba? Aplicația Messenger primește un nou feature în materie de securitate. Practic, noua funcție îți permite să-ți accesezi mesajele și prin Face ID și astfel, poți bloca accesul posibililor utilizatori străini la conversațiile tale private. Userii care dețin IOS se pot bucura de această funcție deja, cei care folosesc Android mai au un pic de așteptat. Însă, cei cu Android pot folosi o funcție asemănătoare pe WhatsApp, Fingerprint lock, valabilă din 2019.

Sursă foto: Facebook

Crezi că Facebook se oprește aici cu noutățile? Nici gând.

Aparent, echipa din spatele platformei testează un nou design pentru Facebook Pages, aerisit și mult mai minimalist. Noul layout va afișa un singur buton de Follow și un Follower count, iar butonul de Like va dispărea cu totul.

De ce acest testing?

  • Pentru un ghidaj mai bun al userilor care intră pentru prima oară pe pagină;
  • Pentru evidențierea caracteristicilor principale (bio și highlights);
  • Pentru o gestionare mai eficientă a paginilor.
Sursă foto: Facebook

Spotify, noutăți?

Vești bune pentru toți iubitorii de podcasturi de pretutindeni, deoarece Spotify lansează podcasturile video. Conform newsroom.spotify.com, între useri și creatorii de conținut se va forma o legătură mult mai strânsă decât în cazul unui podcast clasic. Podcasturile video vor fi disponibile online în curând atât în varianta Free cât și în varianta Premium.

Sursă foto: Sara Kurfeß – Unsplash.

Instagram?

Avem vești noi și de la Instagram. În curând, userii vor primi o nouă funcționalitate: vor putea să-și creeze și să-și gestioneze propriile strângeri de fonduri, pe modelul Facebook. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească userii:

  • să aibă 18 ani împliniți,
  • cauza pentru care strâng fondurile trebuie să fie eligibilă.

Acest feature va fi testat, în primă fază pe sistemul de operare Android, urmând IOS, în UK, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Durata unei strângeri de fonduri durează 30 de zile însă poate fi prelungită de user, iar cei care donează online pe Instagram pot alege să rămână anonimi publicului, mai puțin față de creatorii strângerii de fonduri.

Sursă foto: Instagram

Twitter hack

Din cauza unei breșe de securitate, conturile de Twitter ale unor personalități precum Barack Obama, Elon Musk sau Joe Biden au fost compromise. Conform Twitter, 130 de conturi au fost vizate în acest atac cibernetic. Mai mulți useri au observat în feed tweeturi de tipul:

Sursă foto: bbc.com

Twitter a confirmat atacul hackerilor și a reușit să remedieze situația, blocând conturile compromise.

Cam atât pentru moment. Mai știi vreo noutate din online pe care vrei să o împărtășești cu noi?

Prima parte a noutăților din luna iulie se află aici.

Imagine reprezentativă: John Schnobrich, Unsplash

Creez universuri și stări cu ajutorul cuvintelor. Din Brașov, cu drag.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *