Opinii din marcom: Cum ai explica unui copil de 5 ani ce e social media?lectură de 2 minute 1

Social Media copii

Dacă un copil de 5 ani te-ar întreba ce e social media, ce i-ai răspunde, într-o singură propoziție scurtă?

Așa a sunat brief-ul nostru pe care l-am adresat unor oameni din marcom, de Ziua Copiilor. Răspunsurile lor amuzante le găsești mai jos.

Ana-Maria Gheorghe: Locul unde trăiesc unicornii care îi aduc bani lui mami.

Alex Ciucă: Social Media este gradinița oamenilor mari.

Claudiu Jojatu: Social media este un tărâm online fermecat, unde oamenii pot să devină orice își pun în gând, atât timp cât cred foarte tare și povestesc mult despre acel ceva până când și celelalte personaje ajung să îl creadă. E ca un basm scris de tine și de prietenii tai, din orice colț al lumii.

Elena Cîrîc: Uneori, Social Media e ca un telefon, la capătul căruia sunt mai multe persoane, mult mai multe decât cunoști tu, iar, alteori, e ca un balaur care te înghite.

Iunieta Sandu: Social media este ca o sufragerie zgomotoasă în ziua de Crăciun unde se întâlnesc toți prietenii, rudele îndepărtate și vecinii care vor doar să mai audă câte o bârfă nouă. Se râde la glume, se oftează la știri, se critică decizii, se încurajează și, în general, se petrece timp împreună. Cei care sunt atenți la cine trebuie învață ceva nou, ceilalți doar bifează încă un Crăciun care a trecut.

Laura Savu: Ai vazut Xmen? Social Media e un fel de Cerebro, doar că toți suntem profesorii Xavier.

Marian Hurducaș: Dacă aș discuta cu un copil de 5 ani despre social media, cred că el ar fi în măsură să-mi explice ce înseamnă acest termen. Cu siguranță știe mai bine ca mine. Noi, adulții, mai ales cei care am ajuns să folosim acest mediu strict profesional, am uitat să-l privim altfel. Ne luăm prea în serios. 

Oana Vasiliu: Social media este ca o cutie răsturnată de milioane de piese de Lego, iar cu fiecare piesă te poți juca separat sau o poți integra într-o structură deja existentă sau una imaginară, din capul tău.

La capitolul creativitate stăm bine. Se pare că nu este tocmai simplu să explicăm acest termen copiilor.

Lasă-ne un comentariu și spune-ne varianta ta de explicație. Suntem curioși!

Mai avem aici interviuri faine despre online pe care te invităm să le citești.

Wanderlust și Marketlust din Cluj-Napoca. Mai aștern cuvinte pe fundal de aventuri în fișiere word și peI Believe in Traveling

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *