Cum să redactezi pagina Despre a companiei tale. 6 tips&trickslectură de 7 minute 2

Nu este niciodată ușor să scrii despre tine și este la fel de dificil să scrii despre business-ul tău. Secțiunea Despre este una dintre cele mai autentice pagini ale oricărui site. Fie el personal sau de afaceri. În cadrul acestei secțiuni ai ocazia să le spui oamenilor de ce ar trebui să te urmărească. Cine ești tu și cum pot serviciile și produsele tale să îi ajute.

Cum să redactezi pagina Despre pentru a atrage cititori, potențiali clienți și branduri? Află din articolul de mai jos.

6 tips&tricks despre cum să redactezi pagina Despre a companiei tale

1.Identifică valorile companiei tale

Găsește care sunt principalele valori ale companiei tale și atrage atenția asupra acestora. De exemplu, dacă oferi transport gratuit la orice comandă, concentrează-te asupra motivului pentru care faci asta. Sau dacă produsele tale provin din materiale reciclabile, explică de ce este important acest proces pentru brandul tău, dar și pentru consumatori și mediu.

Identificarea valorilor companiei poate fi o provocare, mai ales dacă te afli la început de drum, iar business-ul tău nu e în desfășurare încă. Din fericire, poți consulta specialiști în marketing digital. Aceștia te vor ajuta să-ți definești și să-ți prezinți produsele, punând accent pe beneficiile oferite de acestea. Dacă ei nevoie de ajutor în acest sens, da-ne de știre! Suntem la un click distanță.

2.Prezintă-ți echipa

Ochiul uman este atras în mod natural de fețe, de oameni. Motiv pentru care prezentarea echipei contribuie la creșterea credibilității și autenticității business-ului tău. Astfel, potențialii clienți și consumatorii vor avea o altă viziune. Vor asocia produsele și serviciile tale cu o față umană. În acest mod, se creează o conexiune mai puternică, iar șansele ca aceștia să revină sunt mai mari. De asemenea, potențialii clienți se decid mai repede să-ți devină clienți odată ce au cunoscut echipa care se află în spatele brandului tău.

Dacă vrei să afli cum să-ți tranformi clienții în clienți recurenți citește acest articol de pe site-ul nostru.

3.Spune-ți povestea

Storytelling-ul este instrumentul principal care creează conexiunea cu publicul. Înainte să te apuci propriu-zis de scris, ia-ți timp și răspunde la următoarele întrebări:

  1. Care sunt/ au fost începuturile brandului tău? Sau cum te-ai decis să devii anteprenor?
  2. Ce te face unic? Diferit de celelalte branduri/ ceilalți anteprenori care oferă aceleași produse și servicii.
  3. De ce ar trebui să te aleagă clienții?

Gândește-te foarte bine la aceste răspunsuri și împachetează-le într-o poveste. De ce? Pentru că oamenii caută în primul rând povestea din spatele brandului. Caută o emoție la care să se conecteze. Și cu cât reușești să le stârnești mai multe emoții, cu atât vei reuși să creezi mai multe conexiuni cu aceștia.

Într-o lume a brandurilor unde consumatorii trebuie să se decidă dacă vor să-și cumpere cafea de la coffee shop-ul din cartier sau de la 5 to go, brățară Pandora sau handmade în România, alegerea le va fi întotdeauna influențată de povestea care se află în spatele brandului.

Inclusiv Seth Godin afirma: People do not buy goods and services. They buy relationships, stories and magic.

De aceea, este important să-ți alegi cu grijă cuvintele și să-i oferi publicului o viziune clară despre tine și serviciile și produsele tale. Nimeni nu conduce un business asemănător cu al tău din aceleași motive. Secțiunea Despre este locul perfect care te diferențiază de concurență. 

Indiferent cât de tentant ar fi, nu scrie o poveste care se întinde peste 2000 de cuvinte. Este foarte puțin probabil ca oamenii să citească totul. În schimb, păstrează textul scurt, relevant și on-point. Fii sincer și real.

4.Informații din culise

Împărtășește cu publicul tău câteva aspecte care au loc în interiorul companiei și la care acesta de obicei nu are acces. Poate fi vorba de un material în care prezinți detalii din procesul de producție. Acest lucru lasă cititorilor sentimentul că știu exact ce cumpără.

5.Localizează-te pe hartă

Ai fi surprins să afli cât de mult empatizează unii clienți cu locația afacerii tale. Menționând de unde provii, poți crește încrederea mai ales oamenilor din zona respectivă. Nu ezita să localizezi pe hartă atât zona sediului central, cât și zonele în care are loc procesul de producție și orașele/ țările în care se găsesc produsele și serviciile tale.

6.Nu uita de call to action

Cu siguranță îți dorești ca cititorii să mai revină pe site-ul tău. De aceea, la finalul secțiunii Despre adaugă un call to action. Include un formular de contact sau o solicitare de abonare la newsletter. Astfel, te asiguri că oamenii vor rămâne aproape de brandul tău.

Ce să eviți atunci când îți redactezi pagina Despre

 

1.Design-urile încărcate și multe tipuri de fonturi

Vizualurile încărcate cu diverse printuri și efecte, dar și multitudinea de fonturi colorate pot distrage atenția cititorilor. Mai mult, s-ar putea să îi obosească, ceea ce îi va face să apese pe butonul roșu din partea de sus a paginii web. Utilizează layout-uri simple, reprezentative pentru afacerea ta, fără să exagerezi din punct de vedere cromatic.

2.Nu te abate de la subiectul central al paginii

Nu este nimic mai frustrant decât să fii atras de o pagină Despre bine scrisă, doar pentru a ajunge la final și a-ți da seama că nu ai idee ce face sau ce vinde compania respectivă.

Cel mai adesea, oamenii nu vor dori să depună eforturi suplimentare pentru a-și da seama ce faci (sau de ce au nevoie de serviciul tău). Scrie câteva propoziții foarte clare în partea de sus a paginii pentru a evita confuzarea cititorilor. 

3.Nu transforma pagina Despre într-un sales pitch

Deși persoanele care citesc această pagină pot fi interesate de produsele și serviciile tale evită să folosești un limbaj de vânzări. Scopul acestei pagini este să evidențieze valorile și povestea companiei tale. Cu siguranță îți dorești să ai un tone of voice care să empatizeze cu potențialii tăi clienți.

S-ar putea ca la început, să pară că nu există multe lucruri de spus pe pagina Despre. Dar dacă ai un punct de vedere, știind cum îi pot ajuta pe ceilalți produsele și serviciile tale, e suficient pentru a începe să scrii. Pe măsură ce business-ul tău se extinde actualizează pagina cu noile informații. De asemenea, în acest scop aruncă o privire și asupra analizelor pentru a sesiza dacă vizitatorii noi se opresc în mod regulat pe această pagină.

În loc de concluzii

Iată câteva exemple ajutătoare despre cum să redactezi pagina Despre:

Tu ai vreun brand a cărui pagină Despre îți place și te inspiră? Spune-ne în comentarii. 🙂

Elena Săvulescu, un om simplu și visător din București. Las frânturi din mine și pe https://impulselena.com

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *