Digital Control: organizat de DoR x Cristina Chipurici (pyuric)lectură de 3 minute 0

Digital control este unul din evenimentele offline la care am participat și noi. Acesta a avut loc în data de 21 februarie și a fost organizat de echipa Decât o Revistă în colaborare cu Cristina Chipurici (pyuric).

Această întâlnire a fost o urmare firească a newsletter-ului cu același nume din dorința de a continua discuția și față în față.

Pyuric (Cristina Chipurici) care are peste 10 ani de experiență în digital marketing, a fost și gazda acestui eveniment. În urmă cu doi ani, Cristina a început să cerceteze modalitățile prin care am putea menține un echilibru între energia dedicată mediului online și celui offline.

În prezent, Cristina realizează un newsletter săptămânal, care tratează tema dezvoltării personale, iar recent a lansat și un podcast.

Desfășurarea evenimentului digital control

În cadrul întâlnirii offline, Cristina a asemuit relația noastră cu telefonul mobil relațiilor umane codependente.

Relația codependentă apare când unul dintre parteneri nu mai reușește să se identifice pe el însuși, devenind dependent de tot ceea ce face celălalt.

Mai precis, un om codependent nu știe să ia decizii de unul singur, nu își înțelege propriile emoții. Are nevoie constant de aprobările celor din jur. Prețuiește mai mult decât orice opiniile celorlalți.

Câteva întrebări utile pentru oricine are dificultăți în a se desprinde de smartphone ar fi:

→ Și tu te trezești dimineața cu telefonul în mână? Iar seara ți-o închei vizualizând aceleași informații la nesfârșit?

→ De ce experiență te-ai bucurat (exclusiv) offline?

→ Când ai reușit ultima dată să îți ții internetul oprit și pentru cât timp?

→ Care este cea mai utilizată aplicație și cât timp petreci pe aceasta?

Cea de-a doua parte a serii a fost dedicată împărtășirii propriilor experiențe și idei despre cum am putea limita toxicitatea mediului online administrat în doze exagerate.

Printre ideile vehiculate s-au numărat ,,Duminica fără social media” sau ștergerea din telefon a aplicațiilor care ne consumă prea mult timp. Astfel vom fi limitați să le accesăm de pe desktop sau să le utilizăm doar într-un anumit interval de timp.

„Telefonul, aplicațiile de social media, e-mail-ul, chat-ul – toate astea sunt niște unelte care ar trebui să ne ajute, dar cumva au ajuns să ne facă mai mult rău”, afirma Cristina într-un newsletter.

Tu cum te înțelegi cu tot acest consum digital? Ce unelte folosești pentru a păstra un echilibru?

Simți că ai un anumit nivel de digital control? Spune-ne într-un comentariu. Suntem cu toții în această poveste. Învățăm din experiențe, unii de la alții ?

Credit foto: Mihai Ciobanu

Elena Săvulescu, un om simplu și visător din București. Las frânturi din mine și pe https://impulselena.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *