[UPDATE 2021] 13 Newslettere care nu trebuie să-ți lipsească din Inboxlectură de 4 minute 1

newsletter

Newslettere. Un subiect controversat, în special pentru că avem impresia că prea puțini mai au răbdare să citească, în timp ce conținutul video și podcasturile câștigă tot mai mult teren.

De fapt, întrebarea e Mai citim newslettere? Și dacă da, cum facem să le găsim pe cele utile care chiar aduc valoare în viața noastră? Adică acele surse de informații și inspirație de un real ajutor, în special pentru cei care activează în marcom.

Dacă ne urmărești, mai mult ca sigur faci parte dintre cei care activează în marketing și comunicare. Așadar, știi prea bine că prima regulă în content writing și copyriting este să citești. Orice subiect vrei tu. Doar așa îți vei dezvolta gândirea și creativitatea, astfel încât textele tale să fie mai mult decât niște banale cuvinte.

Ca să-ți facem viața mai ușoară, uite o listă cu 13 newslettere care nu ar trebui să-ți lipsească din inbox.

1. Concentrat – DoR

Pentru povești spuse cu grijă, recomandăm abonarea la Concentrat, marca DoR – 15 minute cu care să-ți începi ziua. Este un newsletter matinal, pe care-l vei găsi în căsuța de mail în fiecare dimineață, la ora 6. Printre rândurile lor găsești noutăți, recomandări neașteptate, povești despre oameni și proiecte cu suflet.

Abonează-te la DOR.

2. Superscrierile lunii

Fundația Friends For Friends are ca și scop principal dezvoltarea de proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ. Abonându-te la newsletter-ul nou, ai acces la multă informație de valoare despre storytelling.

Site-ul lor: https://ffff.ro/

3. Cristina’s Friday Read

Cristina Chipurici are un newsletter curajos cu lecții, idei, gânduri și resurse care au ajutat-o să ia decizii mai bune și să privească lucrurile din perspective diferite.

Abonează-te la el aici.

4. Civilization


Scris de Victor Kapra, nu are o dată fixă, adică-ți intră în inbox fix când te aștepți mai puțin. Cuprinde noutăți din întreaga lume, muzică, istorie, un pic de umor, publicitate sau trenduri.

Abonează-te și tu aici.

5. Monday Memo

Jurnalist & trainer, Mona Dîrțu scrie în fiecare săptămână MONDAY MEMO, un distilat de informație de actualitate pentru oameni ocupați.

Pentru abonare, click aici: https://monadirtu.ro/abonare-monday-memo/

6. No.Mad Newsroom

Dacă ești freelancer, acest newsletter este pentru tine. Te surprinde cu tipsuri, informații financiare, sfaturi și idei.

Dacă vrei să te abonezi, intră aici.

7. Cristian China-Birta

Oferă doza zilnică de știri, noutăți, inițiative frumoase și alte informații valoroase din marcom. Abonează-te aici.

8. Socialpedia

Cu articole și recomandări naționale și internaționale din Social Media, o citim în fiecare marți seara pe Sabina Cornovac.

Aici te poți abona și tu.

9. FOMO

FOMO este un newsletter despre digital, tastat de Cristian Manafu. El vine ca un buletin informativ, cuprinzând cele mai importante știri din ultimele zile, tendințe care prind, know-how valoros și multe altele.

Abonează-te la el aici.

10. Robert Katai

Robert Katai ne trimite insight-uri utile pe care le putem aplica în diferite strategii de marketing.

Abonează-te aici.

11. Content Marketing România

Un newsletter născut din dorința de a împărtăși informații cu un nr. cât mai mare de persoane interesante de Content Marketing. Subiectele pe care le abordează sunt: ultimele noutăți din domeniul marketingului prin conținut, ghiduri sau studii de caz, materiale proprii, cât și notificări despre sesiunile #cmroLIVE.

Abonează-te aici.

12. Zelist

Vrei să fii la curent cu noutățile din social media și cu cele mai tari subiecte din blogurile românești? Zelist este ceea ce cauți.

Pentru abonare, dă click aici.

13. IQads

Se dedică industriilor de comunicare si creative. Este despre noutăți în lumea digitală și nu numai.

Te poți abona aici.

Dacă nu te-am convins încă să te abonezi, îți oferim 3 motive pentru care nu ar mai trebui să stai pe gânduri.

  • Rămâi conectat la noutățile din domeniu.
  • Poți să revii la email ori de câte ori simți nevoia să faci asta.
  • Primești conținut relevant pentru tine, fără Ad-uri.

Sigur, în acest articol ne-am limitat doar la câteva newslettere din România și am notat doar acele surse pe care noi le citim de înadată ce ajung în inbox-ul nostru. Pe lângă acești autori, mai există câțiva, din diferite colțuri de lume, la care ne-am abonat și pe care îi citim cu atenție și îngrijorare mult interes. Dar despre aceștia vom vorbi cu altă ocazie.

Tu ce newslettere urmărești? De unde îți iei inspirația?

Wanderlust și Marketlust din Cluj-Napoca. Mai aștern cuvinte pe fundal de aventuri în fișiere word și peI Believe in Traveling

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *