Noutăți din online în luna mai – prima partelectură de 3 minute 3

Rahul Chakraborty/Unsplash

Suntem în data de 16 mai și avem, deja, o grămadă de noutăți pentru tine. Se pare că mai toate rețelele de socializare au pregătit noi features & updates, iar Facebook se pregătește de o nouă achiziție.

Facebook adaugă o nouă funcționalitate pentru Messenger, Rooms

Din cauza pandemiei, companiile, afacerile mici și mari, au fost nevoite să-și mute birourile virtual. Alternativa pentru desfășurarea ședințelor în online a venit din partea aplicațiilor de video-call, Skype, Zoom sau Microsoft Teams. În timp ce aplicațiile de mai sus vin cu propriile lor condiții (Zoom are limită de timp, Slack oferă gratuitate doar pentru one to one) Rooms vine fără prea multe condiții: nu ai limită de timp, nu trebuie descărcată o altă aplicație, pot intra până la 50 de persoane într-un apel și, în plus, nu ai nevoie de cont. Poți citi mai multe despre această nouă funcționalitate aici.

Ce mai găsim pe Facebook?

Rețeaua de socializare mai implementează ceva: un marcaj pe care îl poți folosi pentru updates la postări legate de Covid-19. Pe lângă asta, de acum încolo, ai la dispoziție și marcajul de suport pentru afaceri mici. Aici poți citi mai multe detalii.

Update Covid-19

Despre ce achiziție este vorba?

Facebook a cumpărat GIPHY, motorul de cautare web de gif-uri, pentru nu mai puțin de 400 de milioane, conform Axios. Oficialii au anunțat că echipa Instagram se va ocupa de implementare.

Instagram. Ce e nou?

Revenim la capitolul small business și, pe lângă Facebook, aflăm că și Instagram a implementat un sticker. Acesta vine tot în ajutorul afacerilor mici care au fost grav afectate de pandemie. Așa că poți și tu să-ți susții preferatul din branșă și să-l ajuți să devină mai vizibil, adăugând ,,Support Small Business” la propriul story.

Tik Tok x AR

Aplicația mobilă unde poți crea, edita și urmări clipuri video, care a luat întreaga lume prin surprindere printr-o ascensiune foarte rapidă, dezvoltă un nou format AR (augumented reality) pentru o experiență mult mai imersivă a consumatorilor. Detalii aici.

Ce lansează LinkedIn?

LinkedIn, rețeaua de socializare orientată spre mediul profesional, a lansat deja, pentru utilizatorii săi din Brazilia și Olanda, noul feature Stories. Există asemănări între story-urile de pe Facebook și Instagram? Poți afla mai multe din acest articol.

Dacă ai mai aflat alte noutăți între timp, te așteptăm cu un comentariu mai jos.

Dacă vrei să înveți cum să scrii povești ca maeștrii de la PIXAR, citește acest articol.

Creez universuri și stări cu ajutorul cuvintelor. Din Brașov, cu drag.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *