Noutăți din online în luna iunie (partea a doua)lectură de 3 minute 0

Noutăți online

Iată că avem și tura a doua de noutăți din online pe luna aceasta. Giganții nu dorm și ne dau de scris, dar nu ne supărăm, avem lucruri interesante să-ți povestim.

Noutăți calde din cuptorul Facebook

Vine vara, bine-mi pare, hai să mai scoatem niște cursuri la înaintare! Nu o zicem noi, ci Facebook. Care, după ce a mai adăugat, nu demult, câteva cursuri să ajute afacerile aflate la început în online, lansează acum programul „Summer of Support”. Timp de șase săptămâni, acesta va oferi o serie de traininguri, unelte și informații utile despre marketing online afacerilor mici și medii. Detalii aici și programul efectiv aici.

Având în vedere că Stories reprezintă un format din ce în ce mai popular, Facebook testează funcționalități noi, menite să atragă mai multe vizualizări și atenția publicului mai matur. Astfel, utilizatorii vor beneficia de o opțiune extra, pe lângă vizibilitatea de 24 de ore: să mențină Stories active 3 zile. Puteți citi mai multe aici.

Din fintech e o pâine mare de mâncat, așa că nu se putea ca tocmai marele albastru să lipsească din peisaj. La jumătatea lunii, Zuck a anunțat că testează posibilitatea de a face plăți prin Whatsapp. Momentan, doar în Brazilia, cu ajutorul Facebook Pay și al băncilor locale. De văzut când ajunge și în Europa.

Plăți prin Whatsapp. Sursă foto: https://www.facebook.com/zuck

Una caldă, una rece de la Twitter

Vestea care a luat pe sus online-ul luna aceasta a fost legată de introducerea tweet-urilor audio. Bucurie, mare bucurie, mai ales pentru fanii podcast-urilor. Fiecare tweet audio va putea avea până la 140 de secunde. După acest timp, nu e nevoie să oprești înregistrarea, poți continua și se vor crea automat mai multe tweet-uri într-un thread. Anunțul oficial aici.

Din păcate, noua funcționalitate a fost lansată fără a ține deloc cont de comunitatea cu deficiențe de auz. Imediat după anunț, comunitatea a taxat vehement faptul că platforma a uitat complet cât de importantă este accesibilitatea. Între timp, Twitter și-a cerut scuze în mod oficial și Staff Product Designer Maya Patterson a scris un thread lung în care își recunoștea eroarea.

Noutăți de la Zoom

Pe principiul, mai bine mai târziu decât niciodată: Zoom a anunțat că va cripta end-to-end toate apelurile făcute prin platformă. După creșterea spectaculoasă în pandemie, populara aplicație de video conferințe a avut numeroase probleme de securitate. Pentru acestea a primit foarte multe critici, în special de la specialiștii în privacy și activiștii pentru drepturile omului. Vestea bună o găsiți aici.

Vești bune pentru viitorii vloggeri și podcasteri

Ai o idee bună pentru un proiect video, dar nu ai un spațiu potrivit de întregistrare? Ai vrea să testezi un vlog, înainte să investești în echipamente dedicate? Ai noroc, F64 vine în ajutorul tău cu VlogSpot by F64! Practic, acesta este un studio complet echipat, dedicat creatorilor de conținut. Aici, aceștia vor putea să-și înregistreze și să-și difuzeze live propriile vlogguri.

Pentru audiofili, Evensys a anuțat că va organiza Podfest, primul eveniment dedicat podcasterilor din România. În cadrul acestuia, vor amenaja împreună cu agenția KelerMedia un mini studio de înregistrări pentru cei care doresc să creeze un podcast în timpul conferinței. Indiferent dacă ești podcaster cu experiență sau vrei să testezi un mediu nou, poți aplica pentru un loc în studio până pe 3 iulie, aici.

Dacă ți-a scăpat prima parte a noutăților lunii iunie, te invităm să o citești aici. Lasă-ne linkuri în comentarii, dacă am ratat ceva!

Om de comunicare, modelat de fervoarea capitalei, socializez intens și scriu așezat. Cu un ochi pe tot ce înseamnă business și industria marcom, navighez hățișurile parenting-ului modern și pe www.andraiacob.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *