Noutăți din online în luna iunielectură de 4 minute 1

Noutati online iunie

Nici nu am ajuns bine la jumătatea lunii iunie, că Facebook ne-a și bombardat cu o mulțime de noutăți. Bineînțeles, nici celelalte rețele nu au stat pe tușă, venind cu actualizări importante. Citește mai departe, pentru a afla care sunt acestea.

Facebook, noutăți „pe bandă rulantă”

După promisiunea de luna trecută că vor lansa shops direct integrate pentru a lua o felie mai mare din zona de e-commerce, Facebook testează posibilitatea de a trimite emailuri de marketing chiar din platformă. Funcționalitatea pare mai mult dedicată business-urilor mici, care nu au tool-uri de CRM. Scopul fiind, cel mai probabil, de a le ajuta pe acestea să-și gestioneze integrat campaniile de e-mail marketing. Mai multe detalii găsești aici.

Noutăți Facebook Email Marketing
Sursă foto: Socialmediatoday.com

Câți dintre noi nu și-au făcut conturile de Facebook acum 10-11 ani, când gândeam altfel și postam cum ne venea? Cu siguranță, ți-ai pus și tu, ca și noi, mâinile în cap când ai văzut la Memories o postare dubioasă scrisă când eram toți noobs într-ale Facebook-ului. Tocmai de aceea, una dintre noutățile cele mai interesante de luna aceasta anunțate de Zuck este modulul de Manage Activity. După cum îi spune și numele, cu ajutorul acestuia vom putea să ne gestionăm toate postările de pe cont. Le vom putea arhiva sau șterge, chiar și în bulk. Află cum, aici.

Știm cu toții cât de importante sunt comentariile la postări pentru a crește vizibilitatea unei postări pe Facebook, indiferent dacă ai un profil personal sau o pagină. În acest sens, rețeaua te va notifica și îți va arata ce impact au comentariile tale pentru reach și engagement. Teoretic, scopul este de a încuraja utilizatorii, dar și paginile, să comenteze și să genereze discuții. Practic, rămâne de văzut ce vor face utilizatorii cu acest feature nou.

Noutăți Facebook Comments
Sursă foto: Socialmediatoday.com

Deși e o știre de la final de mai, ni se pare relevant de menționat chiar și acum. Facebook Blueprint a lansat 15 cursuri gratuite dedicate afacerilor care doresc să se mute în online. De la alegerea canalelor potrivite, stabilirea obiectivelor de marketing la cum să atragi audiență și să interacționezi cu publicul, toate par cursuri utile pentru un început de drum digital. Lista întreagă o găsești pe Facebook Business.

Și, ultima dintre noutățile de la Facebook, platforma va introduce în rezultatele căutărilor și o previzualizare a informațiilor din Wikipedia. Vezi aici cum va arăta.

Noutăți de la Instagram și YouTube

E clar, Zuck încearcă să integreze mult mai bine Facebook cu Instagram și nu numai. Au fost câteva mișcări pe front în această direcție și luna trecută, iar, acum, mai avem un anunț interesant. Instagram testează vizualizarea mesajelor din Messenger în inbox-ul Instagram Direct. De fapt, acesta este un prim pas în planul mai măreț al Facebook de a da utilizatorilor acces la toate mesajele primite pe Messenger, Instagram sau Whatsapp pe oricare dintre cele 3 platforme. Știrea în întregime o găsești aici. Pare cu potențial de durere de cap? Pare. Va fi util? Vom vedea.

La capitolul noutăți nu putea lipsi YouTube. Platforma vine cu o funcționalitate foarte utilă: le dă creatorilor de video posibilitatea de a-și împărți materialul în capitole. Astfel, utilizatorii pot urmări mai ușor conținutul care îi interesează. Ai toate detaliile în articolul de pe Tech Crunch.

Youtube capitole
Sursă foto: Techcrunch.com

Ce mai face Google?

După ce a anunțat luna trecută că va permite apeluri gratuite pentru până la 100 de persoane, direct din Calendar, Google mai bagă o fisă pentru a mai lua din popularitatea Zoom. Gigantul introduce funcționalitatea de anulare a zgomotului de fundal în conferințele video făcute prin Google Meet. Poți vedea, sau mai bine zis auzi, o mostră din modul în care funcționează aceasta în articolul de pe The Verge.

Am ratat ceva noutăți? Dă-ne un link în comentarii și vom avea grijă să le includem în articolul de la finalul lunii.

Om de comunicare, modelat de fervoarea capitalei, socializez intens și scriu așezat. Cu un ochi pe tot ce înseamnă business și industria marcom, navighez hățișurile parenting-ului modern și pe www.andraiacob.ro.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *