Noutăți din online în luna mai – partea a doualectură de 5 minute 2

Luna mai s-a terminat. Însă noi avem un articol plin de noutăți doar pentru tine. Ești gata?

Ce se întâmplă pe LinkedIn?

După testarea noului feature Stories, LinkedIn, rețeaua de socializare orientată spre mediul profesional, lansează propria funcție de creare a sondajelor. Astfel, utilizatorii pot să adreseze orice fel de întrebare urmăritorilor de pe LinkedIn. Această funcție se regăsește atât pe Facebook, Twitter cât și pe Instagram. Mai multe detalii, aici.

Sursă foto: Search Engine Journal

Facebook, ceva noutăți?

Așa cum te-a obișnuit, cunoscuta rețea socială mai are câțiva ași în mânecă. După lansarea noii funcționalități pentru Messenger, Rooms, foarte asemănătoare cu Zoom sau Skype, dar cu mai puține condiții, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat lansarea Facebook Shops, noua funcție de shop direct integrat, conectat cu Messenger și Instagram. Această funcționalitate vine în ajutorul afacerilor mici care au migrat online din cauza pandemiei, precum și a celor cu o prezență online bine conturată. În viitorul apropiat, va fi testat și integrat un program de loializare precum și AI pentru o experiență de neuitat în ceea ce privește testarea anumitor produse. Detalii despre această funcție nouă găsești aici.

Sursă foto: Coywolf.news

Facebook are și alte noutăți. Una dintre ele ar fi testarea unei noi opțiuni, disponibilă pentru administratorii de grupuri. Opțiunea le permite acestora să seteze ,,Engagement alerts”, pentru o gestionare mai eficientă a postărilor care înregistrează multă activitate. Pentru mai multe detalii, click aici.

Facebook mai vine cu două vești, mai exact, două aplicații. Prima este Venue, aplicație special creată pentru iubitorii de sport, care aduce fanii pasionați și experții împreună pentru a comenta evenimente live. A doua este CatchUp, o aplicație care te ajută să gestionezi mai bine și mai repede apelurile vocale.

Instagram = multe noutăți

Instagram aduce câteva noutăți în mai. Una dintre ele ar fi introducerea unei noi funcționalități, Guides. Cum te poate ajuta această funcție? Ei bine, cu ajutorul ei, poți descoperi mai repede informații utile, recomandări, sfaturi de la persoane publice, organizații și editori. Din cauza pandemiei, cât și a efectelor acesteia, primul Guides are ca țintă conținutul legat de sănătate mentală și wellness. Detalii, aici.

Sursă foto: adsweek.com

Altă noutate: Messenger Rooms este disponibil și pe Instagram, din data de 21 mai. Ai aici mai multe explicații despre cum poți să creezi un Room sau să dai join.

Alte trei noi funcționalități pe care Instagram le-a anunțat țin de lupta continuă pe care rețeaua socială o duce împotriva cyberbullying-ului. Conform Instagram, acum poți să: ștergi până la 25 de comentarii deodată, poți seta tonul engagementului cu ajutorul așa numitelor ,,pinned comments” și poți controla mai ușor cine te etichetează sau menționează pe platformă.

Instagram mai are o surpriză: acum poți să salvezi transmisiunile de pe IGTV și să le păstrezi pentru o vizualizare ulterioară pe termen nedefinit. Super, nu?

În afară de noi features și surprize, Instagram a publicat și un set de reguli pentru utilizarea compozițiilor muzicale protejate de drepturi de autor pe platformă. Astfel, postarea ta va fi ștearsă dacă nu respecți regulile și folosești muzică asupra căreia nu ai drepturi de autor.

Mai avem ceva pentru tine, din partea Instagram: platforma testează, cu unii utilizatori, double-stories, pentru un acces mai rapid.

Sursă foto: socialmediatoday.com

Ultima, promitem: Instagram anunță o nouă etapă în ceea ce privește monetizarea pe IGTV. Utilizatorii vor putea urmări creatorii de content preferați și vor putea să le doneze bani, achiziționând insigne digitale pentru IG Live, care le vor debloca funcții suplimentare.

Google, ce-i nou?

Google Chrome te va ajuta să devii mai organizat (dacă nu ești deja). Sau să devii un minimalist de primă clasă. De acum încolo, Google îți permite să grupezi și să-ți etichetezi tab-urile, pentru un plus de ordine pe calculatorul tău. Pentru mai multe detalii, dă click aici.

Sursă foto: blog.google

Twitter, noutăți

Twitter, rețeaua socială printre care îți ții prietenii aproape prin update-uri rapide și mesaje scurte, anunță că utilizatorii vor putea să aleagă cine poate să se alăture conversației și cine poate să răspundă. Există trei variante: everyone, people you follow și only people you mention.

Nu ești sigur dacă să trimiți tweet-ul sau nu? Twitter îți face alegerea mai ușoară cu o nouă funcționalitate. În curând, utilizatorii vor putea să își programeze tweet-urile, pe care le vor putea salva sub formă de schiță. Detalii, aici.

Sursă foto: Sara Kurfess

Dacă vrei să citești mai multe despre noutăți, avem alt articol pentru tine.

Creez universuri și stări cu ajutorul cuvintelor. Din Brașov, cu drag.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *