
Odată cu sosirea oficială a toamnei ne-am întors și noi în biroul nostru virtual și ți-am pregătit o listă cu noutățile din digital care au apărut vara aceasta.
Dacă și tu abia ai revenit din concediu și ți-e greu să intri în mood-ul de meeting-uri și task-uri îți poți începe ziua mai light. Citește acest articol alături de o cafea sau un ceai verde, în funcție de preferință.
Noutățile din luna iunie le avem deja notate aici. Iar în rândurile de mai jos urmează să găsești o serie de știri din iulie și august. Spor la citit!
Să începem cu noutățile de la gigantul Facebook
Facebook Reels în US
Compania a anunțat că va începe în US testarea unei noi funcții – Facebook Reels. Aceasta le va permite utilizatorilor posibilitatea de a crea și partaja conținut video de scurtă durată, direct în News Feed sau în cadrul grupurilor.
Horizon Workrooms VR Collaboration
Workrooms este o platformă care le permite oamenilor să se reunească în aceeași cameră virtuală, pentru a lucra împreună de oriunde, indiferent de distanțarea fizică. Este concepută pentru a îmbunătăți capacitatea de comunicare și colaborare de la distanță. Momentan versiunea beta este disponibilă gratuit pentru descărcare pe Oculus Quest 2, în țările în care Quest 2 este acceptat.
Mesaje criptate pentru apelurile audio și video pe Messenger
Facebook a extins opțiunea de utilizare a criptării end-to-end pentru apelurile vocale și video pe Messenger.
sursă foto: techcrunch.com
Criptarea end-to-end reprezintă o caracteristică de securitate care împiedică terții să asculte și să citească discuțiile. Aceasta este disponibilă pentru conversații text pe serviciul de mesagerie al Facebook din 2016.
Deși, compania s-a confruntat cu presiuni din partea guvernelor pentru a renunța la această criptare, Facebook extinde acum această protecție și pentru apelurile vocale și cele video ce au loc pe Messenger. Ceea ce înseamnă că „nimeni altcineva, inclusiv Facebook, nu poate vedea sau asculta ceea ce este trimis sau spus”.
???????? ????? ?????????
„Generatorul de idei de campanii” este un tool ce le oferă micilor afaceri, idei și resurse specifice nevoilor lor.
Tot ce trebuie să faci pentru a începe este să selectezi tipul de afacere pe care îl deții. Apoi, instrumentul îți va sugera idei de campanie, informații, date și resurse adaptate direct nevoilor tale.
Restricții Facebook Ads
Facebook restricționează posibilitatea oamenilor de advertising de a targeta persoane sub 18 ani pe baza intereselor și a activității lor de pe alte site-uri.
Parteneriat Coursera
Facebook a anunțat un parteneriat alături de Coursera. Cursurile vor cuprinde certificări axate pe Marketing Analytics și Software Development.
Facebook Bulletin
Facebook Bulletin vine în sprijinul scriitorilor independenți și le permite acestora să-și publice propriile articole ce pot fi monetizate. Acestea pot fi postate pe web, trimise direct în inboxul abonaților sau pot fi chiar distribuite pe Facebook. Poate cel mai mare avantaj pentru un moment, susține Facebook, este că scriitori își vor păstra toate veniturile din abonamente pe durata acestui parteneriat. De asemenea, scriitorii își păstrează proprietatea deplină asupra muncii lor și a listei de abonați.
Curios cum arată platforma? Apasă click aici.
Continuăm cu Instagram
Dispare „Swipe up”
Începând cu 30 august, aplicația elimină funcția de „swipe up” (la care aveau acces doar utilizatorii cu peste 10.000 de urmăritori) și o înlocuiește cu un #sticker.
Funcții anti-bulying
În urma unor incidente care au avut loc pe platformă după finala EURO 2020, Instagram a luat decizia de a introduce noi funcții anti-bulying. Acestea au rolul de a proteja conturile oamenilor de comentarii și mesaje jignitoare.
sursă foto: techcrunch.com
„Audio Tab”, o nouă opțiune de căutare
Noua opțiune de căutare – Audio – lansată de Instagram îi ajută pe utilizatori să acceseze mai repede cele mai recente reel-uri bazate pe melodiile căutate.
Deși, într-un sens mai larg nu este ceva wow, Instagram încearcă totuși să sporească utilizarea funcției Reel, într-un efort de a împiedica creșterea concurenței – TikTok.
Ad-uri noi în InstaShop
In tab-ul Magazin, Instagram testează noi reclame pentru a evidenția noi produse. Astfel, brand-urile își vor putea promova produsele sub disclaimer-ul „Sponsorizat.”
Reel de 60 de secunde
Da, citești corect! Utilizatorii pot încărca acum videoclipuri de 60 de secunde pe Reels, exact precum competitorul său,TikTok. Acest update vine la pachet și cu un sticker care transpune sunetul în text. Astfel, platforma devine mai accesibilă pentru utilizatorii cu deficiențe de auz și pentru persoanele care doresc să folosească aplicația fără sunet.
În acest moment, sticker-ul este disponibil doar în țările unde se vorbește nativ limba engleză. Însă, Instagram intenționează să extindă această funcționalitate și în alte țări, curând.
Reguli noi de securitate pentru adolescenții sub 16 ani
Instagram introduce noi setări de siguranță pentru utilizatorii tineri. Aceștia vor avea conturi noi private și se va restricționa modul în care agențiile de publicitate îi pot targeta pe adolescenți.
Modificările au loc pe măsură ce aplicația deținută de Facebook este sub presiunea parlamentarilor, a autorităților, părinților și a susținătorilor drepturilor copiilor, îngrijorați de impactul pe care rețelele sociale îl au asupra siguranței, vieții private și a sănătății mintale a copiilor.
Instagram Collab
Collab este noul feature care le permite utilizatorilor să posteze colaborările avute atât în feed, cât și în Reel. Cu noua opțiune, postările vor apărea cu două bule de profil, ce vor indica faptul că două persoane s-au asociat pentru acel conținut.
Și terminăm cu alte știri din iulie și august interesante
TikTok și propria platformă de AR
sursă foto: Alexander Shatov on Unsplash.com
Atât Facebook, cât și Snapchat oferă instrumente necesare care le permit developerilor să construiască experiențe și caracteristici de realitate augmentată (AR). Acum, TikTok caută să facă același lucru. Compania a lansat recent un nou set de instrumente creative numit TikTok Effect Studio, în prezent aflat în testarea beta privată.
TikTok în parteneriat cu Vimeo, Canva și Publicis Groupe
Vimeo și Canva vor ajuta companiile mici care fac publicitate pe TikTok să eficientizeze două domenii principale – producția publicitară și creativitatea. Găsești mai multe detalii în acest articol. Iar alături de Publicis Groupe le va oferi creatorilor de conținut mai multe resurse privind noile trenduri și tendințe în shopping.
Fotografii și videoclipuri temporare pe Whatsapp
Realizarea de fotografii sau videoclipuri pe telefoanele noastre a devenit o parte importantă a vieții noastre. Însă, nu tot ceea ce împărtășim cu cei apropiați trebuie să devină o înregistrare digitală permanentă. De aceea, Whatsapp a lansat funcția View Once care face ca fotografiile și videoclipurile să dispară din chat odată ce au fost deschise.
sursă foto: about.fb.com
Hai să vorbim prin mesaje, în privat pe Clubhouse
Clubhouse, platforma de chat audio nu a avut încă de la început o caracteristică aparent fundamentală prezentă, practic în orice altă aplicație de socializare: capacitatea de a trimite mesaje direct altor utilizatori. Dar gata! Compania a anunțat că aplicația va suporta DM prin intermediul noii funcții de mesagerie Backchannel.
Cu siguranță mai sunt știri din iulie și august pe care le-am omis, că de… sunt o sută de zile de vară. Spune-ne în comentarii ce alte noutăți ți-au atras ție atenția, iar noi nu le-am menționat.
1 Comment