Știrile din aprilie | Siguranță digitală, TikTok online și monetizare Clubhouselectură de 5 minute 0

Nu ești tu dacă nu ești la curent cu ultimele știri din online. Și, cum a patra lună a anului 2021 tocmai s-a terminat, ce-ai zice să parcurgem rapid știrile din aprilie?

Siguranța și libertatea copiilor

După cum bine știm, o știre care a marcat luna martie a fost adoptarea unor reguli în ceea ce privește siguranța copiilor în online. Sau așa numitul Comentariu general nr. 25 cu privire la drepturile copiilor din mediul digital.

Așa cum discutam și în articolul precedent despre siguranța și libertatea copiilor în mediul digital și despre cum YouTube și Facebook și-au anunțat implicarea în ceea ce privește curatorierea conținutului prezent pe platforme, apare o inițiativă demnă de laudă și la noi: iLikeIT.

Ce este iLikeIt? Ei bine, este o platformă educativă care vine, atât în ajutorul părinților, cât și în ajutorul copiilor. Aceasta va ajuta ambele părți să gestioneze mai ușor capcanele de pe internet. Astfel, cu ajutorul unui manual și al unui joc online, copiii vor afla:

  • ce e bine să distribuie pe rețelele sociale;
  • de ce trebuie să respecte intimitatea colegilor;
  • cum să nu se lase păcăliți pe internet;
  • ce este cyberbullyingul;
  • de ce e cool să fii amabil pe rețelele sociale.

Profesorii și părinții se pot înscrie cu ușurință pe site pentru a primi resursele necesare.

Sursă foto: Annie SprattUnsplash

TikTok online sau de ce trebuie să afli asta

Nu ești încă pe TikTok? Avem 7 motive pentru care merită să încerci TikTok. Și da, poți doar să urmărești clipurile, nu trebuie să-ți faci cont neapărat dacă nu vrei 🙂

Așa cum spunea într-un interviu despre TikTok marketerul Mih Lovin – I think about the future because that is where I am going to spend the rest of my life – și noi suntem de părere că o mișcare bună în industria de marketing este să fii early adopter și să fii deschis la orice e nou.

În altă ordine de idei, cei de la TikTok lansează un nou feature: gruparea videoclipurilor în colecții tematice. Practic, o să-ți poți crea propriile playlisturi cu videoclipuri pentru a-ți ajuta followerii să-ți acceseze mai ușor related contentul.

În plus, dacă ești marketer (sau poate doar curios), trebuie neapărat să afli top 17 statistici despre TikTok. Iată-le pe cele mai importante:

  • TikTok are 689 utilizatori activi pe lună;
  • Media de vârstă a utilizatorilor este între 10-29 ani;
  • Utilizatorii petrec în jur de 860 minute lunar pe TikTok;
  • În ianuarie 2021, TikTok a devenit a doua cea mai descărcată aplicație;
  • Aplicația TikTok este valabilă în peste 150 de țări (ceea ce se traduce în oportunități mari pentru branduri);
  • Cel puțin jumătate din toți utilizatorii TikTok au încărcat cel puțin un videoclip pe platformă;
  • 90% dintre useri accesează platforma în fiecare zi.
Sursă foto: Alexander ShatovUnsplash

Citește și de ce TikTok ne-a făcut pe toți ambasadori ai platformei.

Feature nou de la Facebook

Știrile din aprilie nu puteau să se lipsească de informații despre features noi de la Facebook. Ceea ce e o veste bună deoarece, cum în ultimul an, din cauza Covid-19, timpul petrecut în online s-a dublat, era necesar un feature care să-ți ofere mai mult control în ceea ce privește distribuirea informațiilor.

Sursă foto: Brett Jordan – Unsplash

Astfel, de acum încolo, dacă vei vrea să lansezi o dezbatere publică pe Facebook, vei controla cine va putea să răspundă. Însă, pe cât de bine sună această veste, pe atât de atent va trebui tu să fii de acum încolo. De ce? Pentru că, în acest fel, Facebook lasă toată responsabilitatea pe umerii tăi. Ce părere ai despre acest nou feature? Îți va ușura interacțiunea pe Facebook sau nu? Află mai multe despre acest nou feature aici.

Clubhouse, monetizarea și beta-testing pentru Android

Pe lângă TikTok, o altă platformă a luat avânt în online în contextul pandemiei. Vorbim despre Clubhouse, desigur. Ce au făcut cei de la Clubhouse, mai exact? Au implementat o modalitate de monetizare pentru creatorii de conținut de pe platformă.

Sursă foto: William Krause – Unsplash

Pe scurt, va exista un buton de donații pe care îl vei putea folosi cu încredere dacă tu consideri că moderatorul unui room face o treabă excelentă. Însă trebuie să adăugăm două lucruri:

  • aplicația poate fi descărcată momentan doar de cei care folosesc iOS;
  • butonul de donații va apărea doar acelor utilizatori care au fost aleși drept beta-testeri.

Însă, don’t be sad, don’t be blue, dacă ești utilizator Android. Sunt și sunt vești bune la orizont. Cei de la Clubhouse testează, în sfârșit, varianta de Android. Cu puțin noroc, anul acesta, Clubhouse va deveni accesibilă și pentru utilizatorii Android.

Așa că pregătește-te și află tot ce trebuie să știi despre Clubhouse și cum să-ți creezi un profil autentic pe această platformă.

Citește știrile din aprilie și fii la curent cu noutățile din online. Te așteptăm și data viitoare!

Creez universuri și stări cu ajutorul cuvintelor. Din Brașov, cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *