Știrile din mai | Statistici, Clubhouse și Cyberbullyinglectură de 6 minute 1

știrile digitale din mai

Din fișa postului a omului de marketing face parte și sarcina de a fi la curent cu noutățile și știrile digitale. La fel ca în lunile precedente, rețelele sociale acordă o tot mai mare importanță asupra problemelor cu adevărat importante ale utilizatorilor. Printre ele se numără sănătatea mintală, siguranța copiilor și cyberbullying-ul.

Vrei să ții pasul cu noile implementări aduse de rețelele sociale? În acest articol vei afla:

  • care sunt noutățile aduse de Instagram;
  • ce mai face Clubhouse acum că este disponibil și pe Android;
  • soluția găsită de TikTok pentru combaterea cyberbullying-ul;

Noi statistici de engagement pentru Reels și Live din partea Instagram

Instagram oferă noi date statistice pentru funcțiile Reels și Live din cadrul aplicației. Astfel, platforma vine în sprijinul creatorilor de conținut pentru a le oferi acestora mai multe oportunități și cifre exacte.

Iată care este explicația oficială:

„Pe baza feedbackului creatorilor și al companiilor, lansăm astăzi informații pentru Reels și Live. Am fost inspirați de modurile în care comunitatea noastră a îmbrățișat aceste formate de conținut. Dorim să ne asigurăm că și creatorii și companiile pot înțelege performanța conținutului lor. “

Prin extinderea datelor statistice la cele două funcții, creatorii de conținut și brandurile prezente pe Instagram vor avea acces la o mulțime de informații noi.

Ai nevoie de puțină inspirație? Iată 10 tactici care pot să-ți aducă succes pe Instagram. Cu adoptarea strategiei și a tacticilor potrivite, ai șanse mai să creezi conținut viral. Așa cum s-a întâmplat în cazul Lorenei.

N-ai chef să asculți Instagram story? Citește-le!

Celor care vor să asculte un story dar nu pot, Instagram le vine în ajutor. Astfel, platforma lansează noua sa funcție: subtitrări la stories.

Mai multe decât atât, aplicația permite utilizatorilor să-și personalizeze fontul și stilul subtitrărilor.

Facebook răsplătește comunitățile bine construite

Dacă tot vorbeam despre importanța comunității, iată că Facebook a decis să le răsplătească pe cele care sunt bine realizate. Platforma a anunțat următoarea fază a programului său de accelerare a comunității. Acesta este conceput pentru a ajuta administratorii grupurilor Facebook sau organizațiile cu prezență în grupurile Facebook să-și dezvolte abilitățile de conducere și să utilizeze mai bine instrumentele Facebook.

De la începuturile rețelelor sociale și până în prezent, definiția și înțelegerea conceptului de comunitate a evoluat constant. Dacă la începuturi social media însemna prea puțină interacțiune între fani, astăzi, comunicarea între aceștia s-a schimbat. Vedem tot mai multe postări care generează, într-un mod natural, interacțiuni, discuții și sfaturi. Vezi cum să-ți construiești o comunitate solidă în Social Media.

Programul se adresează celor care locuiesc în următoarele țări: Argentina, Columbia, Chile, Peru, Mexic, Brazilia, Statele Unite, Filipine, Indonezia, Thailanda, Singapore, Malaezia, Regatul Unit, Germania, Elveția, Austria, Africa de Sud, Kenya, Nigeria, Egipt, Maroc și India. Comunitățile trebuie să existe de peste un an și trebuie să aibă o dimensiune minimă de 1.000 de membri.

TikTok lupă în combaterea cyberbullying-ului

Știrile lunii mai vin cu soluții pentru combaterea cyberbullying-ului. TikTok lansează posibilitatea de a șterge mai multe comentarii simultan sau de a le raporta pentru că ar putea încălca Regulile comunității. Astfel, pentru a promova o comunitate amabilă și primitoare, conturile care postează agresiuni sau alte comentarii negative pot fi blocate și în bloc. 

Sursă foto: Dexerto.com

TikTok oferă sfaturi pentru crearea de videoclipuri pentru branduri

TikTok a lansat o nouă serie de sfaturi pentru creatori și mărci care doresc să își maximizeze conținutul. Asta ar putea fi un mare ajutor pentru mărcile care încearcă să-și găsească curaj și inspirație în găsirea unui proces pentru postarea clipurilor TikTok.

După cum a explicat TikTok :

„Ca parte a unei inițiative în curs de desfășurare pentru a ajuta companiile mici să ridice creativitatea pe care o împărtășesc pe TikTok, suntem încântați să anunțăm„ În spatele camerei ”, o serie de videoclipuri instructive ușor de urmărit care arată companiilor cum să-și ducă TikTok-ul la următorul nivel prin cele mai noi tendințe și tehnici creative.”

În ceea ce privește elementele de bază, TikTok recomandă următoarele:

  • Păstrează-l simplu –  TikTok spune că mărcile ar trebui să aibă grijă să nu-și complice prea mult mesajele, în special încercând să se încadreze prea mult într-un singur clip.
  • Filmează pe verticală  – Mărcile ar trebui să caute să profite de experiența pe întreg ecran, fotografiind în format vertical, nu orizontal.
  • Iluminarea bună  – O iluminare bună este cheia pentru maximizarea conținutului video.
  • Folosește efecte și text  – Platforma recomandă creatorilor să caute să folosească instrumentele sale creative existente în acest scop. 
  • Distrează-te – Crearea de conținut pe TikTok „ar trebui să fie o experiență distractivă și pozitivă în timp ce îl creezi și când publicul tău îl vede”. 

Un milion de utilizatori noi pe Clubhouse

Iată că așteptarea a ajuns la final. Dacă până în luna mai, Clubhouse era disponibil doar utilizatorilor de iOS, la doar două săptămâni de la lansarea aplicației pe Android, platforma audio a anunțat că peste un milion de utilizatori noi de Android s-au înscris pe platformă.

Vrei să afli mai multe despre Clubhouse? Iată câteva sfaturi de la cei mai activi membri din platformă.

Lista cu știrile din online ar putea continua. Însă, am ales să le trecem în revistă pe cele pe care le-am considerat importante și valoroase. Am ratat ceva? Dacă da, lasă-ne un comentariu. 🙂

_____
Sursă foto copertă: Dee @ Copper and Wild, Unsplash

Wanderlust și Marketlust din Cluj-Napoca. Mai aștern cuvinte pe fundal de aventuri în fișiere word și peI Believe in Traveling

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *