Știrile din noiembrie | Facebook, liderul noutăților de sfârșit de toamnălectură de 4 minute 1

Știrile din noiembrie aduc o serie de informații valoroase din onlineul ticsit cu oferte de sărbători. Iar Facebook am putea spune că este Moș Crăciunul acestei ediții de noutăți. Compania nu contenește să introducă funcții care să le ofere experiențe interesante utilizatorilor săi.

Facebook îți aduce vecinii mai aproape

Compania a confirmat testarea unei noi funcții numite „Neighbourhood”, care îi încurajează pe utilizatori să se conecteze cu persoanele din imediata lor apropiere. Astfel, aceștia pot împărtăși anumite informații doar cu vecinii lor. De asemenea, Facebook se va putea folosi de datele lor de localizare pentru a le rula reclame cât mai relevante, din zona lor geografică. Dacă ești curios, găsești mai multe detalii aici.

Ascultă Boost my business !

Tot din categoria noutăților aduse de Facebook face parte și „Boost my business”,  podcastul pe care compania l-a lansat cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori să își îmbunătățească abilitățile de comunicare într-ale businessului. Podcastul cuprinde o serie de interviuri cu proprietari de companii mici și lideri de afaceri ce aduc în prim plan insight-uri și sfaturi utile mai ales pentru cei aflați la început de drum. Intră aici și dă-i play!

Tips&Tricks în e-commerce

Facebook s-a gândit să îți ofere o serie de sfaturi care să îți genereze mai multe vânzări online și care să te ajute să îmbunătățești experiența clienților tăi pe site. Gândește-te la propria afacere și oferă un răspuns acestor întrebări. Vezi ce funcționează și ce implementări noi poți să introduci.

Facebook vrea să câștige mai mult teren în zona de gaming

Gamingul este fenomenul care a luat amploare în ultima perioadă, motiv pentru care compania și-a dorit extinderea acestei arii. Așa că a lansat serviciul de gaming în cloud. Jocurile sunt redate instantaneu, utilizatorul nemaifiind nevoit să descarce nimic. 

#BuyBlack Friday

Întreprinderile deținute de persoanele de culoare au fost afectate mult mai puternic de pandemie decât alte întreprinderi mici. De aceea, în SUA, Facebook a lansat campania #BuyBlack Friday pentru a susține afacerile deținute de aceștia și de comunitățile lor. 

Google Photos nu vine cu vești prea bune!

Din 2021, Google Photos nu va mai fi gratuit și nelimitat. Începând cu data de 1 iunie, fotografiile vor ocupa spațiu în Drive așa cum ocupă ele în mod obișnuit pe laptop.

În mod normal, Google îți oferă un spațiu de stocare de 15 GB, care se împarte între Gmail, Google Drive și, din 2021, Google Photos. Deci dacă tu nu folosești deloc Gmail-ul și spațiul din Google Drive, vei avea 15 GB la dispoziție doar pentru fotografii, în mod gratuit, afirma Cristian Florea într-un articol scris pe blogul său.

WhatsApp te scoate la cumpărături

Aplicația lansează o funcționalitate nouă pentru micii întreprinzători care vor să își vândă produsele prin intermediul acestei platforme. Ca să poți utiliza acest serviciu trebuie să ai cont înregistrat pe WhatsApp Business și catalogul de produse configurat. Dacă și tu vrei să vinzi cu ajutorul Whatsapp-ului, găsești mai multe detalii aici.

Reels & Shop în tabul Instagramului

Funcțiile Reels & Shop nu mai sunt o noutate. Se știe că Reels te ajută să descoperi mai ușor videoclipuri scurte și distractive de la creatorii de conținut din întreaga lume. Pe când Shop te conectează cu brandurile și produsele favorite. Însă, pentru a-ți fi mai ușor să accesezi aceste funcții, Instagram le-a adăugat în tab, adoptând un nou „look”.

Vanish Mode” pentru Instagram și Messenger

Această funcție le permite utilizatorilor să trimită texte, emoji, imagini, GIF-uri, mesaje vocale și stickere, care vor dispărea după vizualizare când utilizatorii vor părăsi chatul. De asemenea, ține minte că utilizatorii vor fi alertați dacă cineva face o captură de ecran conversației – așa cum procedează și Snapchat!

Știrile din noiembrie au adus multe vești interesante din onlineul aflat într-o continuă mișcare. Dacă totuși am ratat vreo noutate, lasă-ne un comentariu 🙂

Iar dacă vrei să vezi cât de mult te lași influențat de cei din jurul tău, îți recomandăm cartea Influență invizibilă. Forțele ascunse care îți modelează comportamentul scrisă de Jonah Berger. Citește aici recenzia ei.

Elena Săvulescu, un om simplu și visător din București. Las frânturi din mine și pe https://impulselena.com

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *