Știrile din online | Epopeea TikTok continuă, noua față a LinkedIn și vești bune despre Facebook Adslectură de 5 minute 1

Stiri din online

Oriunde ne întoarcem dăm de TikTok, dar, luna aceasta, rețeaua socială a momentului chiar a ținut creatorii de conținut, în special pe cei din US, cu sufletul la gură, după ce președintele Trump a anunțat că va interzice aplicația în America. Chiar dacă și celelalte rețele sociale mari au avut actualizări și anunțuri importante, parcă mai toate știrile din online au gravitat ultimele săptămâni în jurul disputei Trump vs TikTok. Cum a scăpat TikTok, momentan, ca prin urechile acului și ce vești avem de la Facebook, LinkedIn, Instagram și YouTube, te invităm să citești mai jos.

TikTok se face frate cu Oracle și Walmark să treacă puntea Trump

Încă din momentul în care au început zvonurile despre interzicerea TikTok în Statele Unite, au apărut și șoaptele pe la colțurile internetului despre un posibil parteneriat cu Oracle. După ce Trump a anunțat oficial că aplicația nu va mai putea fi descărcată dacă nu încheie un parteneriat cu o companie americană, lucrurile s-au mișcat repede. Astfel, TikTok a ajuns la un acord cu Oracle și Walmark. Trump a declarat că este „în principiu” de acord cu parteneriatul. Mai mult, TikTok a reușit să primească, la mustață, suspendarea ordinului care interzicea descărcarea aplicației începând cu 27 septembrie. Măsura este temporară, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și dacă se vor obține aprobările pentru parteneriat de la toate părțile implicate.

Schimbarea la față a LinkedIn

Printre știrile din online de luna aceasta care au primit mai puțină atenție decât meritau din cauza epopeei TikTok, se numără și faptul că LinkedIn a făcut un facelift major. Rețeaua are acum un design mai deschis, aerisit, cu o paletă de culori pastel, pe un fundal gri cu alb.

Design nou Linkedin
Sursă foto: Socialmediatoday.com

Mai mult, cu noul update, LinkedIn a făcut feature-ul de Stories disponibil tuturor utilizatorilor, la nivel global. Pe lângă aceasta, au îmbunătățit modulul de search și au adăugat funcționalități suplimentare pentru mesaje. Mai multe detalii puteți găsi aici.

Vești bune de la Facebook pentru advertiseri

Dintre știrile din online care au bucurat advertiserii, pe locul întâi putem pune, cu siguranță, anunțul făcut de Facebook luna aceasta. Anume că va scoate restricțiile pentru reclamele care conțin text în proporție mai mare de 20% pe imaginea principală. Restricțiile acestea au dat mulți ani dureri de cap specialiștilor social media, mai ales că, nu de multe ori, Facebook a dat, oricum, rateuri în procesul de setare al campaniilor. Rămâne, acum, de văzut dacă ridicarea limitărilor nu va duce la excese din partea advertiserilor.

O altă știre este că Facebook a stabilit o limită de reclame care pot rula sau sunt în analiză simultan pe pagină. Scopul este de a nu mai afecta performanțele paginilor prin rularea simultană a unui număr prea mare de reclame.

Toate rețelele se înghesuie să ofere mai multe tool-uri creatorilor de conținut

Tot gigantul albastru a anunțat că luna aceasta lansează Rights Manager – un instrument care îi va ajuta pe creatori să-și protejeze și gestioneze imaginile și fotografiile pe Facebook și pe Instagram.

Având în vedere că ne mai așteaptă o perioadă de distanțare socială, avem acum și pe Messenger o opțiune de Watch Together. După cum îi spune și numele, funcționalitatea le va permite utilizatorilor să găzduiască „petreceri video” și să partajeze astfel de conținut prin apel sau Messenger Rooms.

Tot din aceleași motive „pandemice”, Google lanseză Fundo, o platformă care le va permite creatorilor de conținut să găzduiască evenimente private, inclusiv plătite. Platforma este foarte simplu de folosit, totul întâmplându-se pe site-ul Fundo, fără a fi nevoie de aplicații sau software-uri specializate. Utilizatorii pot desfășura, în mare, trei tipuri de evenimente: discuții unul la unul cu împărtășire de poze, meet and greet și workshopuri. Mai multe detalii despre platformă, găsești aici.

Sursă foto: Searchenginejournal.com

După Instagram Reels, YouTube vrea să ia și el o felie din succesul TikTok

Era de așteptat ca după succesul fulminant al TikTok, toate platformele să încerce să fure măcar o bucată din fanii popularei rețele sociale. Avantajul ar fi că pot accesa un segment de public care se află deja pe platformele cu vechime și care, poate, și-ar dori funcționalitățile TikTok, dar au o aversiune față de rețea. Cu Instagram Reels deja funcțional la nivel global, face și YouTube o mișcare în direcția videourilor în formă scurtă.

YouTube Shorts va permite utilizatorilor (momentan, în India) să încarce video-uri de 15 secunde. Aceștia vor avea acces și la un set de intrumente dedicate, similare TikTok.

Ție ce știre din online ți-a atras atenția în luna septembrie?

Om de comunicare, modelat de fervoarea capitalei, socializez intens și scriu așezat. Cu un ochi pe tot ce înseamnă business și industria marcom, navighez hățișurile parenting-ului modern și pe www.andraiacob.ro.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *