Știrile lunii februarie | Facebook copiază Clubhouse, TikTok se vede la TV, iar Pinterest e pe pluslectură de 4 minute 1

Salutare! Am trecut deja de jumătatea lunii și noutățile continuă să apară. Așa că, dacă vrei să afli știrile lunii februarie în online, pregătește-ți cafeaua și hai alături de noi!

Știrile din ianuarie au adus în prim plan schimbările făcute de Facebook. Apoi ne-au arătat cine e cel mai tare din curtea școlii dintre TikTok și Instagram. Plus, de ce migrează userii de pe Whatsapp și tot ce trebuie să știi despre Clubhouse.

Știrile lunii februarie

Ce a adus nou luna februarie?

Facebook încearcă strategia lui preferată, TikTok ajunge pe marile ecrane, iar Pinterest își crește veniturile consistent. Ca să nu mai vorbim de faptul că Instagram pune niște limite care se pare că sunt prea subtile pentru unii useri.

Facebook, competiție cu Clubhouse

Cum ziceam și mai sus, Facebook încearcă să pună în aplicare o strategie super cunoscută. Cei de la New York Times o spun cel mai bine: The social network, which has a history of cloning its competitors, has started working on an audio chat product.

Foto – pexels.com

Pe scurt, Facebook ne pregătește o funcționalitate surpriză, asemănătoare cu Clubhouse. După succesul răsunător pe care l-a avut aplicația de audio chat în varianta beta, Mark Zuckerberg a decis să exploreze mai atent această variantă.

Așa că, ne rămâne să așteptăm mai multe vești și, cu puțin noroc, implementarea așteptată de toți userii.

Alte noutăți despre Facebook?

Ei bine, în Australia, userii au newsfeed-urile goale. Aceștia nu mai pot accesa știri locale sau internaționale pe platformă. De ce?

Facebook a blocat tot ce înseamnă conținut media. Practic, userii din Australia nu mai pot să citească sau să posteze link-uri de pe site-uri de știri. Iar paginile de Facebook ale tuturor publicațiilor australiene sunt goale.

Deci, dacă vrei să accesezi informațiile unui publisher australian pe Facebook, să zicem Heraldic Sun, nu vei mai găsi nicio postare.

Unfriend Australia is real.

Și, să nu uităm, echipa Facebook lucrează la dezvoltarea unui fitness smartwatch.

Ce se întâmplă cu TikTok?

Pe cine păcălim, cui nu-i place să se uite la videoclipuri pe TikTok? Indiferent că sunt funny sau educative, video-urile scurte de pe TikTok ne-au acaparat atenția și un pic (mai mult) din timpul liber.

Foto – pexels.com

Mai mult, de acum, aplicația este disponibilă în Play Store, TikTok for Android TV. Însă doar în țări precum Franța, Germania și Marea Britanie, conform theverge.com.

Probabil, vom afla în curând dacă va fi disponibilă și în alte țări.

Interes(t) sau Pinterest?

Populara platformă, inspirație pentru iubitorii colajelor fotografice, suscită un interes ridicat pentru cei de la Microsoft. Mai ales după ce, în timpul pandemiei, a generat creșteri de peste 700 milioane de dolari, conform Statista.

Aparent, au existat negocieri cu privire la o potențială tranzacție, dar fără nicio finalitate.

Instagram pune limite

Pentru Instagram, luna februarie este despre limite.

Limite pe care platforma încearcă să le impună userilor cu privire la crearea video-urilor.

Despre ce este vorba, mai exact?

Cei de la Instagram insistă pe folosirea funcționalității Reels, atunci când userii crează videoclipuri, deoarece mulți dintre ei filmează pe TikTok și apoi încarcă filmulețele pe Instagram.

Dacă userii vor continua să încarce filmulețe făcute pe TikTok, Instagram le va limita reach-ul.

Foto – socialmediatoday.com

Și, încă o veste bună de la Instagram.

Ca să nu mai regreți după conținutul șters, Instagram s-a gândit să introducă un nou feature cu ajutorul căruia să-ți recuperezi fotografiile sau filmulețele, numit Recently Deleted.

Acesta reprezintă un folder care îți păstrează timp de 30 de zile conținutul pe care crezi că vrei să-l ștergi.

Și acum, să coborâm un pic și pe plaiuri mioritice să te anunțăm că bloggerul și co-fondatorul agenției Kooperativa 2.0, Cristian China Birta, lansează cartea ,,Ce ne facem, dom’le, cu influencerii ăștia?” la editura Hyperliteratura.

Noi zicem că e un must-read, mai ales dacă ai de-a face cu influencer marketingul. Sau cu marketingul, în general. O găsești la Cărturești, la precomandă.

Și, dacă vrei să vorbim mai multe despre știrile lunii februarie, dă-ne de veste!

________


Creez universuri și stări cu ajutorul cuvintelor. Din Brașov, cu drag.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *