Top 10 filme pe care orice pasionat de comunicare trebuie să le vadălectură de 6 minute 1

A început week-end-ul așa că venim cu o listă de filme cu și despre comunicare, alese pe sprânceană, pentru pasionați și nu numai.

The Candidate (1972)

Când identitatea rămâne în urmă.

Câștigător al premiului Oscar pentru scenariu și cu Robert Redford în rol principal, The Candidate este un must see. Scenariul a fost creat de Jeremy Larner, cel care a scris discursurile lui E. McCarthy în timpul campaniei prezidențiale din 1968. Așadar, vrei să afli cum se desfășoară o campanie electorală și cum un candidat devine Candidatul? Acesta e filmul tău.

Hancock (2008)

O poveste amuzantă cu supereroi n-a omorât pe nimeni.

Din cauza atitudinii sale iresponsabile și a acțiunilor sale necalculate, supereroul Hancock aduce pagube enorme în orașul Los Angeles. Din această cauză, cetățenii încep să-l urască și să-i atragă atenția din ce în ce mai des. Așa că Hancock va fi ajutat de Ray Embrey, un cunoscut specialist în relații publice și comunicare, ca să-și reconsolideze imaginea. Va reuși Embrey să-l ajute pe Hancock?

All the President’s Men (1973)

Atunci când adevărul iese la iveală.

Thriller-ul politic All the President’s Men reprezintă ecranizarea cărții cu același nume scrisă de jurnaliștii Carl Bernstein și Bob Woodward. Filmul are la bază cercetarea Afacerii Watergate, unul dintre cele mai mari scandaluri politice din istoria Statelor Unite ale Americii. Un clasic al genului, cu Robert Redford și Dustin Hoffman. Și, desigur, unul dintre acele filme despre comunicare ce nu poate fi ratat.

Wag the Dog (1997)

Un alt film politic, un alt scandal de proporții astronomice.

Wag the Dog e un film despre cum poți deturna atenția de la subiecte sensibile cu ajutorul oamenilor potriviți. Nu uita: un producător de la Hollywood și un consilier de imagine pot face minuni. Un amestec ideal de comedie cu dramă, interpretat impecabil de Dustin Hoffman și Robert De Niro.

Robert de Niro

Spotlight (2015)

Poveștile celor vulnerabili.

Spotlight arată cum echipa de jurnaliști de la Boston Globe investighează abuzurile sexuale ale preoților catolici asupra copiilor. Cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel Adams în rolurile principale.

The social network (2010)

Ai devenit multi-milionar. Și acum, ce?

The Accidental Billionaires, cartea care stă la baza acestui film, spune povestea lui Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei de socializare Facebook. La sfârșitul anului 2019, acest film a fost numit de longeviva publicație Esquire, drept cel mai bun film al deceniului.

Jesse Eisenberg și John Getz

Our brand is crisis (2015)

Cum gestionezi așa ceva?

Our brand is crisis este bazat pe documentarul omonim, creat de Rachel Boynton în 2005. Filmul are la bază povestea strategiei campaniei politice de la alegerile prezidențiale din Bolivia anului 2002. În rolurile principale: Sandra Bullock și Billy Bob Thornton.

Sandra Bullock și Zoe Kazan

Thank you for smoking (2005)

Aveți o brichetă, vă rog?

Thank you for smoking îl prezintă pe purtătorul de cuvânt N. Naylor, un avocat al apărării în ceea ce privește fumatul. Chiar dacă e amenințat cu moartea, acesta merge înainte și își susține cauza. Dar cum va gestiona Naylor, de acum înainte, împreună cu prietenii lui MOD (Merchants of Death), lupta cu campaniile anti-tabac?

Aaron Eckhart

Shattered glass (2003)

Minciuna are picioare scurte.

Shattered glass îți prezintă povestea tânărului jurnalist Stephen Glass, talentat și potrivit pentru jobul său în lumea comunicării. Poveștile lui uluitoare atrag atenția tuturor și îl fac cunoscut. Însă ce se ascunde în spatele articolelor lui atât de bine primite de public?

The Joneses (2009)

Perfecțiune.

The Joneses. Familia Jones. Cine sunt, de fapt? Ei bine, ei întruchipează familia perfectă. Probabil și tu i-ai invida dacă le-ai vedea hainele scumpe, casa perfectă, zâmbetul larg și fără griji. Early influencers or not? Rămâne de văzut.

Aceasta este lista noastră cu filme de și despre comunicare. Tu ce film din domeniul comunicării ne recomanzi?

Surse foto: (1) http://www.imdb.com (2) Unsplash.com – Denise Jans

-

Creez universuri și stări cu ajutorul cuvintelor. Din Brașov, cu drag.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *